Orientering om utleie av feriehus/-bolig i Lyngør

 

Generell info.

Betaling av leie: Ved bestilling av leie må leietaker betale minst 50% av leiesummen for en uke i depositum senest 20 dager før leiedato. Deretter betales resten forskuddsvis uke for uke. Dersom depositum ikke blir innbetalt i rett tid ansees leieavtalen som hevet og eiendommen kan da bli utleid til andre.

Avbestilling av inngått leieavtale: Avbestilling må senest skje en uke før adkomstdato. Leietaker vil da få tilbakebetalt depositum minus kr. 1500.- Etter denne dato vil leietaker ikke ha krav på tilbakebetaling. Dersom leietaker ikke møter og eiendommen blir stående tom kan utleier kreve at leietaker betaler de resterende 50% av utleieprisen for en uke.

En utleieuke: følger vanlig kalenderuker å varer fra og med lørdag klokken 14.00 til påfølgende lørdag klokken 12.00.

Sengetøy: Leietaker bør fortrinnsvis ha med dynetrekk, laken og putevar selv. Komplett sengesett kan også leies av utleier ved behov. Pris kr. 100,-/døgn/sett.

Leie av båt: Der båt med bryggeplass ikke medfølger i leieprisen er det mulig å leie det med eller uten motor. Pris for leie av båt (14 - 18 fot) med motor ligger vanligvis på kr. 1000,-/uke. Leietaker må da selv sørge for nødvendig drivstoff/olje. Der utleier ikke disponerer båt er det mulig å leie det på Lyngørfjorden Marina.

Parkering av bil: Bilen må parkeres på anvist plass på fastlandet. NB! I noen tilfelle medfølger det i prisen. Dersom det ikke er tilfelle bør slik parkering skje på plasser for langtidsparkering mot avgift på parkeringsplassen ved Lyngørfjorden Hotell. På Gjeving brygge er det kun korttidsparkering (parkometeravgift) dvs. fra kl. 8.00 til kl. 16.00. Utenfor disse tider er det imidlertid gratis.

Rengjøring av Feriehus/-bolig: Leietaker kan om ønskelig utføre dette selv før avreise eller eventuelt leie rengjøringshjelp. Leie av rengjøring koster normalt Kr. 400,- og noe mer for større eiendommer. Innleid sengetøy leveres til eier for vask sammen med nøkler ved avreise senest kl 12 lørdag.

Skade på Eiendom/løsøre: Leietaker er selv ansvarlig for all skade på eiendom/løsøre når dette kan tilskrives ukyndig bruk, hærverk etc.

Akutt sykdom/skade: På Lyngør blir syketransport stort sett utført med helikopter der lege medfølger. Denne transporten tar ca. 12-12 min fra/til Arendal Sykehus. Husk at Båtselskapet har fraskrevet seg alt ansvar for slik syketransport. Nøl derfor ikke med å ringe 113 for å rekvirere luftambulanse i slike tilfeller.

 

Leietagers plikter:

  1. Gi straks beskjed til eier dersom skade eller ev. problemer av teknusk art skulle oppstå.
  2. Behandle inventar og utstyr med omhu.
  3. Følge instruks for bruk av båt, brygge, grilling etc.
  4. At eiendommen er rengjort og i orden før avreise.
  5. At røyking fortrinnsvis skjer utendørs.

 

Utleier plikter:

  1. Påse at eiendommen er rengjort og i orden før leietaker ankommer.
  2. At tilstrekkelig utstyr som kopper, bestikk, sengetøy, nøkler etc. er på plass.
  3. At instruks for bruk samt nødvendig informasjon er lagt ut.
  4. Å være lett tilgjengelig for hjelp dersom det skulle oppstår problemer av teknisk art.
  5. Påse at nødvendig sikkerhetsutstyr er på plass i båt. (redningsvest, dregg, øsekar etc).

 

Generelle gjensidige leveregler ellers i Lyngør:

Kardemomme lov. Bare du er snill og grei og ikke plager andre så kan du i grunn gjøre hva du vil.

 

Gode råd til adferd:

Lyngør er et spesielt sted. Foruten å være kåret til Europas best bevarte tettsted er også stedet regnet som et av verdens beste og tryggeste feriemål. Alle forventer derfor at du inntar Lyngør med verdighet. Vær derfor snill, blid og hyggelig mot alle du møter på din vei her ute, også når du møter kjente fjes fra TV eller presse. Det er ingen på Lyngør som synes noe merkverdig ved det. Prøv aldri å skryte av egne bragder. Da vil du fort møte din overmann. Her er vi alle som barn av samme familie. Her er vi alle like, rik som fattig, kjent eller ukjent. Her har vi alle et felles mål: Det er å bevare Lyngør som det vakreste og fredeligste ferieparadis på jord. Ta gjerne skjærgårdsparken i bruk og oppler soloppgangen over Skagerrak fra glatte svaberg. Da kan jeg love deg sommerminner du kommer til å leve lenge på.

God sommer.