De beste fiskeplasser

Her er et eksempel på en skikkelig rugg på 12 kg. Den fikk jeg 06.08.02. Stedet er avmerket som 4 på fiskekartet.

Bildet under: Per med sin utrolige fangst under årets hummersesong.

Plassene er avmerket som mørke nummererte glassperler. Her bør du så absolutt få masse fisk. Plassene er testet ut med pilk, hekle, sluk og line med agn. Best fiske er tidlig om morgenen, 7 - 8 tiden og på ettermiddagen fra kl 17 og utover. Under finner du en oversikt over fiskearter du kan forvente å få på de forskjellige fiskeplassene.

Oversikt gjelder for sommer- og tidlig høstsesong.

Fiske

Plass ___ Fiskeart __________________ Anbefalt redskap

1

Makrell.

Hekle m/blanke kroker u/agn

2

Makrell

Hekle m/blanke kroker u/agn

3

Makrell

Hekle m/blanke kroker u/agn

4

Makrell, Torsk, Hyse

Hekle m/gummimark, pilk

5

Torsk, Lyr, Sei

Hekle m/gummimark, line, pilk.

6

Makrell, Torsk, Lyr

Dorg, Hekle m/agn

7

Torsk, Sei

Hekle m/agn, Dorg, Pilk.

8

Torsk

Hekle m/gummimark

9

Torsk, Sei, Hyse

Hekle m/agn, Dorg, Pilk.

10

Torsk

Hekle m/gummimark, Pilk

Ut på sommeren Juni/Juli er det et meget bra makrellfiske på fiskeplassene 1, 2, 3, og 4. Kommer du i en stim, ja, da fyller du gjerne opp båten på en par timer. Senere trekker den lengere inn og du kan oppleve å få den helt inne på Gjeving marina. Mitt favorittsted for torsk er fiskeplass nr. 4, 5, 6 og 10. Ved å dorge på fiskeplass 6 kan du oppleve å få riktig stor Lyr opp til 3 - 6 kg. Torsken er ikke så bra i måneder som ikke inneholder bokstaven "R". Da er den noe løs i fisken, men like god for det. Det har vist med gyting og sjøtemperatur å gjøre sier de som har forstand på slikt. Torskefiske er best senhøstes og om vinteren. Da bruker man gjerne garn eller hekle med reker som agn. Sildefiske er bra på senhøsten og på vinteren. Da setter man sildegarn gjerne fra land. Men for oss hobbyfiskere som er på ferie her er nok de stedene jeg har avmerket de beste. Tabellen over angir det du vanligvis kan forvente å få men selvsagt kan du få hva som helst hvor som helst også. En ting, pass deg for fjesingen. Det er en liten fisk med noen skarpe pigger på ryggen. Stikker du deg på dem så er det like giftig som 10 huggormbitt på en gang. Heldig vis er sjeldent man får den på kroken men det hender. Skjær den av med kniv og unngå å ta i den.

Er du en fiske elsker er Lyngør stedet. Her setter man sin ære i å servere det meste havet har å by på. Maken til gastronomiske opplevelser og festmåltider skal du lete lenge etter. Her en forrett med sjøkreps før hovedretten. som besto av Ulke. Det er bare en ting å si: Himmelsk.

Dersom du har noe å tilføye denne siden eller sitter inne med egene erfaringer som du kan tenke deg å dele med andre så kan du gjøre det på E-Post

SKITT FISKE

LYNGØR MELLOM HIMMEL OG HAV