Innstilling av billedstørrelse på skjermen:

Det er veldig fort gjort. For den som er usikker og ikke kan så mye data er det her mulighet til å lære noe nytt for så å få litt mer selvtillit på området. Framgangsmåten tar utgangspunkt i at du ikke har gjort dette før.

Dette er slettes ikke skadelig for maskinen din på noen måte. Din PC godtar nemlig bare det som er mulig av innstillinger. Dersom du vil stille tilbake etterpå kan du følge samme prosedyre og velge det du hadde fra før eller noe annet.

OK! Da starter vi. Dette skjermbildet kan gjerne bli stående. Da kan du følge instruksjonen bedre.

Slik gjør du:

Gå med musepekeren nederst i venstre i det bilde du har på skjermen nå og klikk med venstre musetast på start. Da kommer det opp en meny og her fører du musepekeren opp til innstillinger. Dermed kommer det opp en ny meny ved siden av som det står kontrollpanel, skrivere, og mye annet rart. Her fører du musepekeren over på kontrollpanel og klikker med venstre musetast enda en gang. Dermed kommer du inn i menyen for kontrollpanelet. He, he! Nå kan du ta full kontroll over PC`n din. Før musepekeren til ikonet (et lite bilde av en dataskjerm) der det står SKJERM. Dobbelklikk med v.musetast her. Og så-, vips. Du er nå inne i menyen for skjermens egenskaper. Nydelig ikke sant? Her kan du gjøre mye rart, men du skal nå velge innstillinger i menyen øverst i menyvinduet for skjerminnstillinger. Klikk med musa her. Dermed er du sånn helt plutselig kommet inn i innstillingen av dataskjermens egenskaper. Nå er det du som bestemmer hvordan pc'n skal vise bilder på skjermen. Før så musepekeren nedover til feltet til høyre der det står skjermområde. Her tar du tak i reguleringsknappen som ligger mellom der det står "mindre - større" Før musepekeren over knappen og trykk på v.musetast og hold den inne hele tiden mens du dra knappen til det stedet der du ser at det står 1024 ganger 768 piksler like under knappen. Så slipper du knappen, (dvs. v.musetast). så går du ned i v hjørne i samme meny og klikker på bruk. Deretter klikker du på OK. Gratulerer, din skjermen er nå riktig innstilt. Nå kan du gå tilbake til førstesiden ved å klikke her: Førsteside

NB! Vanlig vis er det ikke nødvendig å restarte men bare svare ja på at slik vil jeg skjermen skal være. For noen maskiner kan det hende at det blir behov for å restarte slik at innstillingen du valgte kan bli gjeldende (dvs. virke). Da vil du få spørsmål om det på skjermen. Vel, da gjør du det (klikker på ja) og dermed er både du, jeg og PC'n din fornøyd. Lykke til. Får du problemer kan du sende en mail eller ringe +47 95 24 06 47 så kan jeg gi deg mer veiledning.